Al Pacino sa v novom filme predstaví ako tréner amerického futbalu Joe Paterno

6.6.2017|Ivet Kollárová|
Al Pacino sa v novom filme predstaví ako tréner amerického futbalu Joe Paterno

Nový životopisný film vznikne v spolupráci so stanicou HBO a režisérom Barrym Levinsonom. Herec Al Pacino si v zatiaľ nepomenovanom filme zahrá hlavnú úlohu, trénera amerického futbalu univerzitného tímu Penn State Nittany Lions, Joe Paterna. Paterno bol jedným z najúspešnejších trénerov tímu, ktorý trénoval od roku 1966, a s ktorým sa mu podarilo vyhrať 409 zápasov. Jeho kariéra bola neslávne ukončená v roku 2011, kedy na povrch vyplával sexuálny škandál jeho asistenta Jerryho Sanduskyho.

V správe z roku 2012 vyšlo najavo, že JoePa, ako zvykli Paterna prezývať, a iní predstavitelia klubu Penn State vedeli, že Jerry Sandusky sexuálne zneužíva deti, ale nijak proti tomu nezakročili.

Levinson bude snímku režírovať, rovnako ako produkovať pod hlavičkou jeho spoločnosti Levinson/Fontana, spoločne s Jasonom Sosnoffom a Tomom Fontanom. Na produkcii filmu bude spoločne s HBO spolupracovať spoločnosť Sony Pictures Televison. O scenár k filmu sa postarala trojica Debora CahnJohn C. RichardsDavid McKenna.

Film, s vtedajším názvom Happy Valley, bol v príprave s HBO a predošlým režisérom Brianom De Palmom už v roku 2012. V roku 2014 v štádiu pred-produkcie bol kvôli problémom s rozpočtom a odstúpení režiséra De Palmu na čas odložený, no vyzerá to tak, že teraz nadišiel jeho čas.

Al Pacino je zatiaľ jediným ohláseným hercom filmu. V predchádzajúcej verzii z roku 2012 si mal postavu Jerryho Sanduskyho zahrať John Carroll Lynch, no momentálne nie je známe, či sa k projektu opäť vráti.

Pre Pacina bude film o Joeim Paternovi štvrtým projektom natočeným pre stanicu HBO. Jeho tri predchádzajúce projekty boli You Don’t Know Jack, Phil Spector, na ktorých sa ako producent podieľal Barry Levinson, a mini séria Angels in America

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Al Pacino opäť medzi mafiánmi

Al Pacino opäť medzi mafiánmi

Jednou z jeho najslávnejších filmových úloh je bezpochyby Michael Corleone z Krstného otca. Al Pacino sa po rokoch vráti medzi mafiánov,...